MALATYA / BATTALGAZİ - Malatya Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi

Mrt

Okulumuzda İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Ekrem ATALAN tarafından çevre bilinci konulu seminer gerçekleştirildi.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenimiz Şüheda SAĞIR'a ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u anma programı düzenlendi. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Esra KAMAN, Kadriye TAŞKIN'a ve tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Bu yıl 55.si düzenlenen yarışmaya 3.604 farklı okuldan, 16.054 erkek ve 21.072 kız öğrenci olmak üzere toplam 37.126 öğrencinin hazırladığı 23.066 proje başvurusu alındı. Başvuruların ön değerlendirmeleri; Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya (Sakarya), İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapıldı.

Toplam 29 proje ile başvuru yaptığımız TUBİTAK 2204-A (55. Liseler arası araştırma proje yarışması) bu yıl ilk defa Elazığ da yapıldı. Malatya Bölge Sergisi için yapılan ön değerlendirmede 101 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı. Malatya ilinden 11 projenin çağrıldığı Bölge Finaline okulumuz 4 proje ile katkıda bulundu. Bu sayı ile okullar bazında en fazla proje ile yarışmaya katılan okul olarak kayıtlara geçti.

Şampiyonların okulu: Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi Okul idaresi olarak; bu yarışmaya hazırlanarak emek sarf eden tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.  Bölge finaline kalma başarısını gösteren öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz. Bu süreçte değerli mesailerini öğrencilerimize ayırarak katkıda bulunan; Edebiyat Öğretmeni Aybilge KAPIDERE, İngilizce Öğretmeni Buse METE, Tarih Öğretmeni Eren Baydur ve Müdür Başyardımcımız Hüseyin DİKİCİ olmak üzere her birine ayrı ayrı teşekkür eder sağlıklı bir ömür dileriz.

Kas

9 Kasım Tübitak Bilim Toplum Hizmetleri kapsamında Tübitak Ulusal Gözlemevi yetkilileri tarafından çevrim içi bilgilendirme semineri verildi.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü anma günü programı düzenlendi. Program kapsamında şiirler okundu, videolar izletildi, koro çalışması ve konferans yapıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında program, konferans, film gösterimi,tşört baskı etkinliği,pano düzenlemesi yapıldı. Etkinliklerimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz öğrencilerine TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında 12 Ekim Perşembe günü “Beslenmede Altın Prensipler” konusunda Bingöl Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Bayram YURT tarafından eğitim verildi.

Ekm

Türkiye Satranç Şampiyonu Feridun ÖNEY ve Servet AYDEMİR 18 Ekim Çarşamba günü okulumuza ziyarette bulundular. Tüm sınıflarda satrançla ilgili kısa film izletildi. Feridun ÖNEY öğrencilerle satranç oynadı.

Ekm

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif ÜSTÜNDAĞ ve Milli takım voleybol oyuncusu Melissa Vargas 10 Ekim Salı günü okulumuza ziyarette bulundu.

Ock

Yarıyıl tatilinde,  ders-soru çözümleri- konu tekrarı içerikli etüt programı düzenledik. Verimli bir şekilde geçen eüt programımızı, çaba gösteren öğrencilerimizle birlikte keyifli bir geziyle  tamamladık.

Öğrencilerimizle;Malatya Garı ve  nostalji treni ziyareti, Demiryolu misafirhanesinde yemek ve ardından  tren seyahati tecrübesi için Yazıhan'a  trenle geziyle geçen deneyimli bir gün geçirdik.